Allgemeine Sturmabzeichen 50

RE1002

Nový produkt

10-14 dní

599 Kč s DPH

Platbu si můžete odložit nebo dokonce rozložit na splátky. Nakupte hned, zaplaťte později s MALLPay a Platimpak, nebo rozložte Váš nákup na pravidelné měsíční splátky po dobu 6, 12, 24 nebo 36 měsíců (Cofidis). To vše lze jednoduše učinit online, při výběru Comgate platební brány.

Špičková replika odznaku Všeobecný útočný odznak 50 - Allgemeines Sturmabzeichen 50, kterým byli dekorování příslušníci německé branné moci v období 2. světové války.

More details

Na návrh velitele OKH (Oberkommando des Heeres) generála polního maršála Walthera von Brauchitsche 1. června 1940 byl ustanoven Všeobecný útočný odznak (Allgemeines Sturmabzeichen), který byl udílen vojákům, poddůstojníkům a důstojníkům německé branné moci, kteří se zúčastnili bojových operací, ovšem nikoliv v první linii, nýbrž byl ponejvíce udělován příslušníkům dělostřelectva, protiletadlových a protitankových jednotek a lékařskému personálu. Tento odznak uděloval velitel divize či vyšší velitelský orgán na návrh přímého nadřízeného vojáka, který měl být tímto vyznamenáním dekorován.


Kritéria k udělení

  • účast ve třech útocích armády ve třech rozdílných dnech
  • zranění při plnění bojových povinností
  • účast ve třech obranných bojích armády ve třech rozdílných dnech

Výnosem vůdce a říšského kancléře Adolfa Hitlera ze dne 22. června 1943 byly vytvořeny další 4 stupně tohoto odznaku a to následující:

  • 2. stupeň - Allgemeines Sturmabzeichen 25 - Všeobecný útočný odznak 25
  • 3. stupeň - Allgemeines Sturmabzeichen 50- Všeobecný útočný odznak 50
  • 4. stupeň - Allgemeines Sturmabzeichen 75 - Všeobecný útočný odznak 75
  • 5. stupeň - Allgemeines Sturmabzeichen 100- Všeobecný útočný odznak 100

Na spodním části tohoto odznaku byla vždy příslušná číslice, která náležela k jednotlivým stupním, tj. 25, 50, 75 a 100. tyto číslice vyjadřovali počet bojových akcí, kterých se nositel tohoto vyznamenání zúčastnil.


Informace čerpány z knihy Vyznamenání a bojové odznaky Třetí říše - Světozár Pavlík - ISBN 978-80-969292-6-9


UPOZORNĚNÍ: Toto zboží je určeno výhradně pro filmové a divadelní účely, pro potřeby KVH Klubů vojenské historie a seriózní sběratele. Nikoliv k propagaci extremistických hnutí a ideologií, jenž vedou k potlačení lidských práv a svobod jednotlivce či skupiny obyvatel. Od extrémistických hnutí a myšlenek jakéhokoliv směru se striktně distancujeme!

(kopírování textu bez přechozího souhlasu nebo uvedení autora a zdroje je porušení autorských práv)

30 dalších produktů ve stejné kategorii: