Pistole Mauser C96 s dřevěným pouzdrem

Denix

RE1201

Nový produkt

1-2 dny

4 340 Kč s DPH

Platbu si můžete odložit nebo dokonce rozložit na splátky. Nakupte hned, zaplaťte později s MALLPay a Platimpak, nebo rozložte Váš nákup na pravidelné měsíční splátky po dobu 6, 12, 24 nebo 36 měsíců (Cofidis). To vše lze jednoduše učinit online, při výběru Comgate platební brány.

Vynikající maketa legendární pistole Mauser C96. Dodává se včetně dřevěného pouzdra, které zároveň lze nasadit na rukojeť pistole jako pažba.

Jedná se o střelby neschopnou repliku, která má však pohyblivé součásti. Tato replika zbraně nepodléhá zákonu o zbraních a střelivu a je volně prodejná.

Materiál: kov a dřevo

More details

Mauser C96 je jedna z prvních samonabíjecích pistolí. C96 byla vyráběna buď licenčně nebo bez povolení jinými výrobci, a při tom částečně rozvíjena a vylepšována. Po počáteční konstrukci moderní automatické pistole 1893 začali bratři Fidel, Friedrich a Josef Feederle pracovat na vlastním modelu pro zbrojovku Mauser, a to bez vědomí a souhlasu svých nadřízených. Zbraň byla nicméně již v roce 1896 uvedena na trh.

Využívá energii zpětného rázu s krátkým pohybem hlavně. Uzamčení bylo prováděno pomocí kývavé závory. Schránka na náboje se nachází v přední části lučíku a je plněna shora nábojovými pásky. Hledí pistole bylo stavitelné, existovaly varianty ocejchované do 500, 700 a 1000 metrů. Zajímavostí je signalizace vystřelení posledního náboje, podavač zásobníku zadržel závěr v otevřené poloze (tzv. střelecká pohotovost. S modelem 1930 zavedl Mauser výměnné zásobníky o různé kapacitě. Model 1932 byl schopen automatické střelby. Pouzdro této zbraně může být použito u všech modelů jako pažba.

C96 byla vyráběna s různými délkami hlavně, různými kapacitami zásobníku a v různých rážích. Obě dvě původní varianty ráže 7,63 × 25 mm měly hlavně od 8 do 13 cm délky a šesti nebo desetiranný zásobník.

Po válce byla firma Mauser v důsledku poválečných omezení nucena vyrábět pouze policejní vzory pistolí. Pistole Mauser byly dodávány do mnoha zemí světa. V Sovětském svazu byla pistole zavedena do výzbroje před přijetím pistole Tokarev. Náboj 7,62 × 25 mm Tokarev je vlastně kopií náboje 7,63 × 25 mm Mauser. Lze nalézt i označení BOLO (Bolschevik Ordonance).
V roce 1932 se začala vyrábět nová verze pistole Mauser s označením model 1932, oproti původní verzi dokáže tato pistole střílet i v plně automatickém režimu – dávkou. To se samozřejmě podepsalo na přesnosti zásahu. Náboje se už nenabíjejí do schránky shora nábojovým páskem, ale nabíjí se za pomocí zásobníku s 10 nebo 20 náboji. Tato verze je taky označována jako model 712.

Na počátku 20. století vypsalo vedení císařské armády zakázku na standardní pistoli. Zvítězila ale slavná pistole P-08 vyvinutá Georgem Lugerem. Model C96 znamenal ale pro zbrojovku Mauser obrovský komerční úspěch. Tato zbraň dosahovala v prodeji vysokých čísel: byla dodávána ve velkých počtech do zemí, jako je Turecko, Mexiko a Čína, a tam byla také uvedena do výzbroje těchto armád. Nejslavnějším majitelem C96 byl později ministerský předseda Winston Churchill, který se s touto pistolí zúčastnil mimo jiné války v Súdánu a búrské války. V roce 1920 byly některé C96 prodány do Číny a vyráběny pod licencí Shan-Si Arsenal. Měly ráži .45 ACP. Tyto modely jsou kvůli použité munici širší a tak okamžitě rozeznatelné.

Během první světové války byly dodávány také německým jednotkám, ale pouze modely, které byly převedeny na standardní náboj 9 mm Parabellum. Aby se předešlo záměně s C96 v ráži 7,63 mm, jsou označovány červenou číslicí 9 na rukojeti. Mauser C96 byly také rozšířeny v Rusku, kde byly používány zejména vojsky bolševiků. Oblíbenost této zbraně u Rudých gard dokládají oslavná slova v básních ruských básníků.

Také v druhé světové válce byly ve Wehrmachtu používány různé typy této zbraně. Zvláštní oblibu si získaly u řidičů vojenské techniky a vojáků v oddílech pro boj v týlu nepřítele. Ve Waffen SS se často používala verze rychlopalné samonabíjecí pistole - Schnellfeuer-Selbstladepistole C 96/M30.

Upozorňujeme, že výrobky firmy Denix jsou makety určené k dekorativním účelům (dekorace vojenského tábora, historické techniky, na zeď nebo jako součást výstroje pro statické ukázky). Tyto makety a jejich mechanismus nejsou vhodné na časté aktivní používání (například v dynamických vojensko-historických ukázkách, nadměrné cvakání závěru apod.), jelikož může dojít k mechanickému poškození.

Jakékoliv reklamace vzniknuvší vlivem nadměrného používání-opotřebení nebudou brány na zřetel.

 

5 dalších produktů ve stejné kategorii: