Pistole Browning HP 35

Denix

RE864

Nový produkt

Skladem

na skladě se aktuálně nachází 1 ks (nebo příp. pár či sada)

1 990 Kč s DPH

Platbu si můžete odložit nebo dokonce rozložit na splátky. Nakupte hned, zaplaťte později s MALLPay a Platimpak, nebo rozložte Váš nákup na pravidelné měsíční splátky po dobu 6, 12, 24 nebo 36 měsíců (Cofidis). To vše lze jednoduše učinit online, při výběru Comgate platební brány.

Vynikající replika belgické armádní pistole Browning HP35, kterou užívali vojáci na obou bojujících stranách v období 2. světové války. Jedná se o střelby neschopnou repliku, která má však pohyblivé součásti. Tato replika zbraně nepodléhá zákonu o zbraních a střelivu a je volně prodejná.

Materiál: kov a tvrzený plast

More details

Pistole Browning HP (HP - High Power - Vysoký výkon) byla vyvíjena od roku 1921 v belgické zbrojovce FN v Herstallu americkým konstruktérem J. M. Browningem. Po jeho smrti roku 1926 ve vývoji pokračoval belgičan Dieudonne Joseph Saivé. Zbraň byla dokončena roku 1935 a v květnu téhož roku zavedena do výzbroje belgické armády. Pistole měla klapkové hledí do 500 m, dvojřadový zásobník na 13 nábojů v rukojeti a drážku na rukojeti umožňující nasazení dřevěné pažby. Brzy byla zahájena výroba na export do Číny, Peru, Litvy, Estonska atd. Do německé okupace Belgie bylo vyrobeno 70 000 pistolí a Wehrmacht zde ukořistil 3433 pistolí HP-35. Produkce pro potřeby německé armády pokračovala až do osvobození v září 1944 a celkem činila 319 000 kusů válečné výroby.

Další výroba probíhala rovněž v Kanadském Torontu u firmy John Inglis. Od února 1944 do září 1945 zde bylo vyrobeno 151 816 pistolí s označením No.1 Mk I s klapkovým hledím a No.2 Mk I s pevným hledím pro kanadskou, britskou a čínskou armádu.

 

zdroj: Wikipedia

Upozorňujeme, že výrobky firmy Denix jsou makety určené k dekorativním účelům (dekorace vojenského tábora, historické techniky, na zeď nebo jako součást výstroje pro statické ukázky). Tyto makety a jejich mechanismus nejsou vhodné na časté aktivní používání (například v dynamických vojensko-historických ukázkách, nadměrné cvakání závěru apod.), jelikož může dojít k mechanickému poškození.

Jakékoliv reklamace vzniknuvší vlivem nadměrného používání-opotřebení nebudou brány na zřetel.

 

26 dalších produktů ve stejné kategorii: