Čestná spona pozemního vojska - Ehrenblattspange des Heeres

RE1744

Nový produkt

10-14 dní

399 Kč s DPH

Platbu si můžete odložit nebo dokonce rozložit na splátky. Nakupte hned, zaplaťte později s MALLPay a Platimpak, nebo rozložte Váš nákup na pravidelné měsíční splátky po dobu 6, 12, 24 nebo 36 měsíců (Cofidis). To vše lze jednoduše učinit online, při výběru Comgate platební brány.

Vynikající replika vysokého vojenského vyznamenání Čestná spona pozemního vojska (Ehrenblattspange des Heeres), které se udělovalo vojákům, kteří se mimořádným způsobem vyznamenali v boji.

Podrobnější informace naleznete níže.

More details

Čestná spona pozemního vojska - Ehrenblattspange des Heeres bylo vysoké vojenské vyznamenání ustanovené dne 30. ledna 1944.

Podmínky pro udělení: Vyznamenáním mohli být dekorovaní vojáci pozemního vojska, kteří prokázali mimořádné počínání v boji. Museli být zapsaní na listině cti (Ehrenblatt), která byla ustanovena v létě roku 1940. Zároveň museli být držitelem Železného kříže 1939 1. třídy nebo Spony 1939 k Železnému kříži 1914. V případě poddůstojníků a mužstva byl dekorovaný voják současně povýšen do vyšší hodnosti.

Čestná spona pozemního vojska - Ehrenblatt des Heeres se nosila pouze samostatně v knoflíkové dírce. Současně nebylo povoleno nosit stuhu Železného kříže 2. třídy z roku 1914 se Sponou 1939 nebo stuhu Železného kříže 2. třídy z 1939.

13 dalších produktů ve stejné kategorii: