Kamarádi až do konce - Kronika pluku Der Führer

RE1960

Nový produkt

Tento produkt není momentálně dostupný!

879 Kč s DPH

Platbu si můžete odložit nebo dokonce rozložit na splátky. Nakupte hned, zaplaťte později s MALLPay a Platimpak, nebo rozložte Váš nákup na pravidelné měsíční splátky po dobu 6, 12, 24 nebo 36 měsíců (Cofidis). To vše lze jednoduše učinit online, při výběru Comgate platební brány.
Počet stran 400
Formát A4 - Vázaná pevná vazba
Fotografie a ilustrace Ano - mnoho nikdy nepublikovaných fotografií
ISBN 978-80-907709-2-8
Materiál křídový papír nejvyšší kvality
Hmotnost 3kg

Knižní novinka o elitním pluku SS Der Führer, která zaznamenává jeho válečnou odyseu během druhé světové války včetně jeho vzniku před válkou a osudy vojáků SS v zajetí po válce. Pro českého čtenáře je mimo jiné i zajímavá kapitola o působení této jednotky během Pražského povstání, který přináší zcela nový pohled na tyto události.

Pluk SS Der Führer byl významným elitním vojenským útvarem během druhé světové války. Jako součást divize Das Reich, v rámci Zbraní SS, bojoval na mnoha bojištích. Vojáci tohoto pluku zažili krutou ruskou zimu a pozorovali věže Kremlu, na předměstí Moskvy. Odráželi tvrdé útoky Rudé armády na východní frontě a zůstávali na svých pozicích, i za cenu sebezničení. Šířili nacionální socialismus Adolfa Hitlera bojem, a neváhali se dopouštět válečných zločinů. Jejich role v masakru žen a dětí ve francouzském městečku Oradour-sur-Glen navždy pošpinila jejich reputaci prvotřídních vojáků. Bojovali proti Spojencům ve Francii, na německé obranné linii Západního valu, a v německé ofenzívě v Ardenách. Po neúspěchu na západní frontě byli staženi do Maďarska, kde v poslední zoufalé snaze zastavit útočící Sověty, byly zdecimováni. Soumrak bohů v obklíčené Vídni však nebyl jejich poslední válečnou epizodou. Jejich konečný boj skončil v Praze, při potlačení květnového povstání českého lidu. Další zajímavou kapitolou v závěru knihy je i jejich pobyt v zajetí či soudní procesy, v poválečné době. Tato kniha je pečlivě zpracovanou kronikou tohoto pluku, kterou společně s dalšími důstojníky SS, sepsal jeho poslední velitel Otto Weidinger. Přináší tak čtenáři autentický pohled na válečné události očima vojáků SS. Pohled na muže, kteří zůstali Kamarády až do konce.

  • Autor: Otto Weidinger
  • Vydavatel: Parabellum Militaria
  • ISBN 978-80-907709-2-8
  • Formát A4, vázaná
  • Počet stran 400
  • První vydání v ČR (2021)

7 dalších produktů ve stejné kategorii: