Rakousko-uherský bodák vzor 1895 na pušku Mannlicher - replika - včetně koženého závěsníku

RE2080

Nový produkt

Tento produkt není momentálně dostupný!

1 889 Kč s DPH

Namísto 2 049 Kč

Platbu si můžete odložit nebo dokonce rozložit na splátky. Nakupte hned, zaplaťte později s MALLPay a Platimpak, nebo rozložte Váš nákup na pravidelné měsíční splátky po dobu 6, 12, 24 nebo 36 měsíců (Cofidis). To vše lze jednoduše učinit online, při výběru Comgate platební brány.

Vynikající replika bajonetu (bodáku) Steyr vz. 1895 určeného pro pušku Mannlicher. Bodák má povrchovou úpravu tzv. patinaci nebo-li zestaření. Dodává se včetně pochvy a koženého závěsníku. Bajonet může obsahovat v oblasti rukojeti povrchovou korozi vzniknuvší vlivem patinace. Dřevěné střenky rukojeti mohou z téhož důvodu obsahovat drobné praskliny.

Více info níže

More details

Délka čepele 24,5 cm
Použité materiály uhlíková ocel (čepel a pochva), dřevo (rukojeť)
Délka 36 cm
Hmotnost 460 g

Výrobci:

  • bajonet: Německo
  • Závěsník: Česká republika

Bodák vzor 1895 na pušku Mannlicher byl posledním všeobecně zavedeným bodákem v rakousko-uherské armádě. Stal se charakteristickou zbraní vojáka habsburské monarchie v první světové válce a díky tomu i nejrozšířenějším vzorem bodáku v její historii. Na jeho hromadné produkci se podílela zejména zbrojovka ve Steyru, na čepelích značená OEWG (Österreichische Waffenfabrik Gesellschaft Steyr)

V neupravené a zkrácené podobě převzato ze stránek VHÚ Praha - odkaz
1 x

Špičková replika koženého závěsníku na bodák k pušce Mannlicher. Užíváno vojáky Rakousko-Uherské monarchie v období 1. světové války. Vyrobeno v ČR

599 Kč
1 x

Vynikající replika bajonetu (bodáku) Steyr vz. 1895 určeného pro pušku Mannlicher. Bodák má povrchovou úpravu tzv. patinaci nebo-li zestaření. Dodává se včetně pochvy. Bajonet může obsahovat v oblasti rukojeti povrchovou korozi vzniknuvší vlivem patinace. Dřevěné střenky rukojeti mohou z téhož...

1 450 Kč

4 dalších produktů ve stejné kategorii: